Sprekers

Plenaire sprekers

marieke-schuurmans

Prof. dr. Marieke Schuurmans is lector Chronisch Zieken aan de Hogeschool Utrecht en hoogleraar Verplegingswetenschap aan de Universiteit Utrecht. Sinds 1990 werkt Marieke Schuurmans in het UMC Utrecht waar zij verschillende functies vervulde waaronder verpleegkundig specialist en leidinggevende geriatrie. In 2001 promoveerde zij op onderzoek naar herkenning van het delirium door verpleegkundigen. Zij is in 2013 benoemd tot Chief Nursing Officer – onafhankelijk adviseur van de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport op het gebied van verpleegkundigen. Verder is zij lid van de Gezondheidsraad, voorzitter van het Netwerk Utrecht Zorg voor Ouderen (NUZO), lid van de Commissie Wetenschap van beroepsvereniging Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland, voorzitter van de Stichting Europees Verpleegkundig Congres, en fellow van de European Academy of Nursing Science.

– – –

Hans Schoo is sinds 1 maart 2015 Hoofdinspecteur Curatieve Zorg, Geneesmiddelen en Medische Technologie van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Eerder was Schoo directeur Strategie Ontwikkeling verbonden aan het Antoni van Leeuwenhoek waar hij onder meer verantwoordelijk was voor het ontwikkelen van strategische programma’s, zorgverkoop en de relaties met  andere zorginstellingen. Schoo heeft daarvoor gewerkt in diverse leidinggevende functies in zowel de thuiszorg als bij andere zorginstellingen. Schoo heeft een achtergrond in de verpleging, heeft kunstgeschiedenis gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en heeft een MBA-H van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Klik hier voor de presentatie van Hans Schoo

hans-schoo

– – –

Co Adriaanse heeft een staat van dienst waar maar weinig sportcoaches aan kunnen tippen. Als geen ander is hij in staat om in korte tijd een hecht team te creëren. Energiek en enthousiast vertelt hij over zijn ervaringen aan de top van het internationale voetbal. Geen blad voor de mond, recht door zee, hard, innovatief, gedurfd, aanvallend en controversieel. Het is allemaal van toepassing op de eigenzinnige Co Adriaanse. De oud-voetballer van onder andere De Volewijckers en FC Utrecht begon zijn trainerscarrière bij de Zilvermeeuwen. Met Willem II behaalde hij de tweede plaats in de Nederlandse competitie en kwalificeerde zich zo voor Champions League voetbal. Hij werkte als hoofdcoach bij Ajax en AZ. In zijn eerste seizoen als coach van FC Porto won hij zowel het Portugese kampioenschap als de Portugese beker. Voor deze prestaties werd hij uitgeroepen tot ’Trainer van het Jaar’ in Portugal, een eer die hem in 2004 in Nederland ten deel viel. In 2011 kwam Co Adriaanse terug naar Nederland. Op dit moment begeleidt hij Nederlandse voetbalcoaches die de cursus Coach Betaald Voetbal volgen bij de KNVB en is hij vaste analist bij Studio Voetbal.

Zie hier de presentatie van Co Adriaanse Ziekenhuisbal

De inspirerende  bijdrage over coaching van Co Adriaanse is mogelijk gemaakt door:logo-avans

– – –

Ilona Mijland is programmaleider verpleegkundig beleid bij Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ). Ilona is een verpleegkundige in hart en nieren en zet haar kennis en ervaring op de gebieden verpleegkunde, opleiden, personeelsmanagement en organisatiepsychologie in om de verpleegkundige beroepsgroep in het ETZ voorbereiden op de toekomstige zorgvraag en hun rol en positie in het primaire zorgproces te versterken. Ilona is onder andere verantwoordelijk voor de begeleiding van de proeftuinen, het maatwerktraject van mbo naar hbo verpleegkundige, post bachelor traject, EBP en transmuraal opleiden.

Zie hier de presentatie van Ilona Mijland

ilona-mijland

– – –

rita-arts

Rita Arts is zorgmanager/verpleegkundige in het Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis. Zij is integraal verantwoordelijk binnen een duale structuur voor de aansturing van de zorgeenheden Urologie, Plastische Chirurgie, Oogheelkunde, Mond- Kaak en aangezichtschirurgie, Keel- Neus- en Oorheelkunde, Gynaecologie, fertiliteit, Dermatologie en het moeder- Kindcentrum. Verder is zij portefeuillehouder van 1. Verpleegkunde 2020: Visie en inrichting van de verpleegkunde van de toekomst; 2. Programmaleider menslievende zorg (“lief ziekenhuis”) 3. Regiegroep strategisch opleiden (kwaliteitsimpuls) 4. Voorzitter regiegroep zorgacademie Midden Brabant en 5. Transmurale zorgverlening i.s.m. het Zorgnetwerk Midden Brabant.

– – –

Marianne Lensink is directeur Zorg bij Zorgverzekeraars Nederland. Zij begon haar carrière in de zorg begonnen als verpleegkundige in het Antonius Ziekenhuis in Utrecht. Als hoofdverpleegkundige werkte zij onder meer in het UMC Utrecht. In dat ziekenhuis vervulde zij vanaf 1997 diverse managementfuncties. Van 2007 tot 2012 was zij lid van de Raad van Bestuur van Medisch Spectrum Twente met de portefeuille zorg, bedrijfsprocessen en HRM. Daarna was zij directeur bij Careyn in Utrecht en sinds 2013 is zij directeur Zorg bij ZN. Naast haar hoofdfunctie heeft zij in de loop van de jaren een groot aantal bestuurlijke en adviesfuncties gehad in de zorg.

Zie hier de presentatie van Marianne Lensink

marianne lensink

– – –

Wilma Jackson MBA is Manager Leerhuis van het ETZ te Tilburg. Wilma Jackson werkt haar hele arbeidszame leven in de zorg in allerlei functies. Ze is begonnen als verpleegkundige, heeft gewerkt als praktijkopleider, verpleegkunde docent, trainer/coach en consultant voor een adviesbureau in de zorg. Zij heeft daarnaast allerlei leidinggevende functies gehad gerelateerd aan het opleiden van zorgprofessionals. Wilma is betrokken geweest bij het tot stand komen van het landelijke opleidingsprofiel Bachelor nursing 2020. Ze heeft in 2014 een verkennend onderzoek gedaan naar stages voor verpleegkundige in ziekenhuizen. “Leren in het ziekenhuis”. www.loov2020.nl. .Zij is betroken bij het implementeren van ZIC’s (leerafdelingen in het ziekenhuis) en lid van de klankbordgroep NVZ en bestuurscommissie onderwijs van V&VN. Wilma twittert veel over ontwikkelingen in het verpleegkundig beroep.@wilmajackson.

Zie hier de presentatie van Wilma Jackson

– – –

Dr. Anita Wydoodt is lid Raad van Bestuur van Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis. Bij haar aantreden december 2015: “Het ETZ blinkt uit in lieve, gastvrije zorg. Daarmee kunnen we voor de patiënt het verschil maken. Ik wil het ziekenhuis graag meenemen naar de volgende fase, waarbij de patiënt steeds meer zelf de regie krijgt in het zorgproces. Verder ga ik me sterk maken voor het leggen van nieuwe verbindingen in het fusieziekenhuis.” Wydoodt heeft een uitgebreide staat van dienst in de zorgsector. Zij was onder meer directeur bij de Compaan, directeur bij Orbis  Medisch Centrum en lid van de RvB van Meander Medisch Centrum. Wydoodt werd in 2013 gekozen tot ‘ Vrouwelijke bestuurder van het jaar’.

– – –

popup-theater

Het POPUP theater in het ziekenhuis. Corrie Broks en Madeleine Broks spelen fragmenten uit een indringende voorstelling van 45 minuten, voor 12 personen. Je ziet een beeld van de dagelijkse praktijk in een gefingeerd ziekenhuis, wat zomaar jouw ziekenhuis kan zijn. Gebaseerd op waarheid, zonder censuur. In een tijd van veranderende zorg, is het onze wens om in dialoog te gaan met professionals over wat er mis kan gaan in de communicatie en hoe de patiënt daar de directe gevolgen van ondervindt.